Oldal nyomtatása
Keresés navigáción keresztül

Online áruházunkban termékkínálatunkat a felhasználási területtől függetlenül termékspecifikus kategóriákba soroljuk, így Önnek lehetősége vagy a gyors keresésre vagy akár a termékspecifikus tulajdonságok szerinti szűrésre. Az irányított termékkeresés az oldalnavigáció segítségével gyorsabban eljuthat a kívánt célhoz.


Válassza ki a kívánt termékkategóriát.


A bal oldali navigációs sávban a „Kategóriák” terület alatt egy kattintással közvetlenül kiválaszthatja a kívánt kategóriát. Továbbá ha az egeret afelé mozgatja, akkor közvetlenül mellette megjelenik az alkategóriák navigációs listája.

 

Keresés navigációval

Válassza ki a kívánt alkategóriát

Az alkategóriákat egyfelől a bal oldali navigációs területen listázza ki a program, másrészről a fő kategóriára való kattintás után egyes képes kategóriák formájában még egyszer megjelennek ettől jobbra. A kívánt alkategóriát a listából a navigációs területen és a képes kategóriákon keresztül választhatja ki.

 

Kategória kiválasztása

Szöveges keresés

Ha a keresést a jobb felső keresőablakban indítja, akkor fent az oldal közepén a következő lehetőségek állnak rendelkezésére: Gépeljen be egy szöveget, pl. terméknevet a keresőmezőbe, vagy keressen a rendelési számok/cikkszámok alapján. A keresés eredményeképp egy jól átlátható, képekkel, terméknevekkel és árakkal ellátott találati lista jelenik meg.

 

Továbbá megnyithatja a katalógus egy bizonyos oldalát. Ehhez egyszerűen kattintson a „Keresőszó/cikkszám” mezőre, és ehelyett válassza ki a „Katalógus oldalt”, majd írja be a keresett oldal számát.

 

 

 

Szöveges keresés

Adatok megadásának lehetőségei


egy keresőszó: Példa: „molnárkocsi”
A találati listában minden olyan cikk megjelenik, amelyek leírásában szerepel a „molnárkocsi” kifejezés. Az ezt követő lépésben a találatokat a bal oldali szűrők segítségével a kívánt kategóriák, ill. terméktulajdonság szerint tovább szűkítheti.

több keresőszó: Példa: „Raktári kocsi alumíniumból”
A találati listában minden olyan cikk megjelenik, amelyek leírásában szerepel a „Raktári kocsi” és az „alumínium” kifejezés. Ha olyan termék nem létezik, amely leírása mindkét kifejezést tartalmazza, a találati listában azok a termékek jelennek meg, amelyek a keresőszavak legalább egyikét tartalmazzák. Az olyan töltelékszavakat, mint pl. „ki”, „és”, ill. „vagy” a rendszer automatikusan figyelmen kívül hagyja a keresés során.

cikkszám keresése: Példa: 101421
A találati listában a következő rendelési számú/cikkszámú termék „101421” jelenik meg. A számot a katalógusban használt módon is meg lehet adni: „XX 101 421”. A rendszer automatikusan felismeri a helyes rendelési számot/cikkszámot.

 

katalógusoldal: Példa: 345
A keresés eredménye egy listaoldalon jelenik meg, amely megmutat a katalógus oldalán található minden cikket, valamint megjeleníti a katalógusoldalt PDF formátumban.
 

Fontos:
 

- A keresőfunkció a kis- és nagybetűket nem különbözteti meg.
- Az úgynevezett „Bool-operátorok”, mint AND, OR, már nem szükségesek. A többszavas keresési eredmények keresési logikája a „Több keresőszó” pontban található.
- A „Wildcard” funkció (a * szóközzel történő keresés) nincs bekapcsolva. A * karaktert a rendszer figyelmen kívül hagyja.
- Ha a keresőszavak beírásakor véletlenül hibásan adott meg egy szót, a keresést a rendszer automatikusan korrigálja, vagy megkérdezi Önt, hogy nem-e valami másra gondolt.

A keresési eredmények között alapesetben a leginkább megfelelő termékek jelennek meg először. Önnek azonban lehetősége van arra, hogy a találatokat ár (növekvő vagy csökkenő sorrendben) vagy abc szerinti sorrendbe rendezve kérje le.

 

 

Szűrési funkció

A kiválasztott termékkategóriától, valamint alkategóriától függően a bal oldali navigációs mezőben különböző specifikus szűrőkritériumok jelennek meg, amelyek segítségével keresési eredményét igényei szerint tovább szűkítheti, finomíthatja.

Az irodai szekrények esetében például a „magasság” vagy „szélesség” szerinti szűréssel tovább finomíthatja a keresést.

 

 

 

Szűrési funkció keresése után

 

 

A szűrési kritériumok termékspecifikusak, alcsoportonként változó opciókat bocsátunk rendelkezésére. Az „Ár” szűrőkritérium valamennyi alcsoportra vonatkozóan megtalálható. A szűrőn keresztül történő keresés esetén csak azokat a termékeket mutatja a rendszer, amelyek megfelelnek a megadott kritériumoknak. A keresés a szűrőkritériumok kiválasztásával szűkíthető. Ön dönti el, hogy hány szűrési kritériumot szeretne megadni. Ha pl. olyan irodai szekrényt keres, amelynek ára 400 és 500 € között van és meghatározott méretekkel rendelkezik, akkor a kezdőoldalon válassza ki először a „Szekrények” termékkategóriát, majd az „Irodai szekrények” alkategóriát, és állítsa be az „Ár” szűrőt, majd adja meg a 400 és 500 € árakat a megfelelő mezőben, valamint a további „magasság”, „szélesség” és „mélység” szűrőket.

 

 

Szűrés a termékek részletes listáján

A termékek részletes listáján lehetősége van arra, hogy a megjelenítést kívánság szerint tovább szűkítse. Ez mindenekelőtt olyan termékeknél segítség, amelyeknek számos termékvariációja van (pl. színben vagy méretben).


Ez a funkció azonban csak a „Galéria” és „Lista” nézeteknél áll rendelkezésre.


Ehhez egyszerűen válasszon ki a termék felett legfeljebb két szűrési feltételt. A megjelenített termék nézete automatikusan a megfelelő termékekre korlátozódik. A jobbra mellette lévő „X” szimbólummal könnyedén kiveheti a szűrőt, és újra megjelenik minden termékverzió.

Egy szűrő eltávolítása

A bal oldali navigációban lévő szűrő eltávolításához egyszerűen kattintson a felső részben a kiválasztott érték „X” szimbólumára. Ha a szűrőket egyszerre szeretné eltávolítani, akkor ezt a termék „Minden szűrő eltávolítása” pont mellett lévő „X” szimbólummal teheti meg. 

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A Kwesto webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás